Έναρξη προγραμμάτων σπουδών για την απόκτηση επαγγελματικών τίτλων από την ICAP σε συνεργασία με την Studysmart
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Open Day που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ICAP την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. Περισσότεροι από 70 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα προετοιμασίας που οδηγούν στις εξετάσεις γνωστών επαγγελματικών τίτλων και πιστοποιήσεων που ξεκινούν τον Μάρτιο από την ICAP σε συνεργασία με την StudySmart.
Ο Διευθυντής του τμήματος People Solutions Γιώργος Χάρος καλοσώρισε το κοινό και αφού υπογράμμισε τη σημασία της πιστοποίησης και του επαγγελματικού τίτλου στην αγορά εργασίας, έδωσε τη σκυτάλη στον υπεύθυνος του τμήματος επαγγελματικών τίτλων Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης ο οποίος παρουσίασε στο κοινό την κατάσταση στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παγκόσμια απήχηση που έχουν οι επαγγελματικοί τίτλοι. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, απαιτείται επικαιροποίηση των γνώσεών μας για να «επιβιώσει» κανείς στην αγορά εργασίας.
Η έναρξη προγραμμάτων σπουδών:
ACCA – Association of Chartered Certified Accountants UK: 25 Φεβρουαρίου 2012
CIA: Certified Internal Auditor USA: 14 Μαρτίου 2012
CFA Crash Course: 9 Μαρτίου 2012
DipIFR – Diploma in International Financial Reporting: 17 Μαρτίου 2012
PMP: Project Management Professional, USA: 26 Μαρτίου 2012
Επικοινωνήστε με το τμήμα People Solutions στο 2107200156 Ρούλα Σμούντα ή 6932600840, Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης για συνάντηση, ενημέρωση, υποστήριξη στα θέματα εγγραφών στα επαγγελματικά σώματα καθώς και εγγραφές.
Στην Αυστρία υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την ανώτατη εκπαίδευση. Στην ανώτατη εκπαίδευση λειτουργούν Πανεπιστήμια, Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και τα Πανεπιστήμια των Τεχνών και Μουσικής. Η μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση (post-secondary courses) προσφέρεται από τα Κολέγια. Προσφέρουν σπουδές και σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και ειδικοτήτων. Όσον αφορά στις προϋποθέσεις εισαγωγής, οι Έλληνες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμιο της χώρας μας και να υπάρχει κενή θέση στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους.
Για την παρακολούθηση μαθημάτων προπαρασκευαστικών και βασικών πτυχιακών σπουδών οι φοιτητές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποχρεούνται να πληρώσουν δίδακτρα 370 € περίπου για κάθε εξάμηνο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στηνΠρεσβεία της Αυστρίας Τηλ: 210 7257270.